UPDATE 13:50: Ministerul educatiei a anuntat ca toate scolile si institutiile de invatamant vor relua cursurile de luni, insa fiecare institutie va putea lua o decizie diferita in functie de circumstante.

UPDATE 13:30: Cei de la Luas au anuntat ca nu vor relua transportul in comun nici pe linia rosie deocamdata. Se lucreaza la mentenanta si nu se stie cand vor putea circula tramvaiele.

Dublin Bus circula, dar numai pe strazile principale, cu deviatii si intarzieri.

 

Azi la ora 9:00 a incetat avertizarea de cod rosu pentru frig si ninsoare. De acum vremea se va incalzi treptat, iar autoritatile se asteapta la inundatii cauzate de topirea zapezilor. Companiile de transport au decis reluarea operatiunilor, dupa cum urmeaza:

 • Dublin Bus – compania a anuntat ca isi va relua activitatea incepand cu ora 12:00, insa vor exista devieri de traseu si intarzieri pe unele rute.
 • Luas – doar linia rosie va fi operationala azi incepand cu ora 13:00 si doar intre statiile Red Cow si The Point. Tramvaiele vor circula cu la intervale de 30 de minute. Compania nu a decis daca si la cat vor pune in functiune linia verde, dar vom reveni cu update.
 • Irish Rail – trenurile vor incepe sa circule in intervalul 12:00 – 14:00, liniile spre sud fiind monitorizate atent pentru ca exista riscul inundarii terasamentului.
 • Bus Eireann – comapnia a anuntat ca sunt reluate multe din rutele normale, cu intarzieri si unele anulari in zonele mai grav afectate. Pentru a vedea detalii cu privire la o cursa anume, verificati pagina operatorului.
 • Dublin Airport – peste 140 de zboruri au fost anulate deja azi, iar zborurile inca programate vor inregistra intarzieri. Este recomandat sa verificati cu operatorul aerian daca aveti bilet pentru azi, pentru a nu merge degeaba la aeroport.
 • Aeroporturile din Cork si Kerry – aceste doua aeroporturi sunt inchise cel putin pana la ora 12:00.
 • Porturile – desi sunt deschise porturile, unele curse au fost anulate. Este indicat sa verificati direct la compania de transport daca aveti bilet pentru feribot.

Magazinele vor incepe sa redeschida, dupa cum urmeaza:

 • Lidl – majoritatea magazinelor din zonele afectate se vor deschide azi la ora 10:00 si se vor inchide la ora 18:00. In zonele neafectate magazinele functioneaza la program normal.
 • Tesco – in zonele afectate magazinele se vor deschide la ora 11:00. In Arklow, Gorey, Wexford si Wicklow magazinele se vor deschide la ora 12:00, iar in zona Waterford si magazinele Express din zonele afectate se vor deschide de la ora 16:00.
 • Aldi – asa cum s-a mentionat de ieri, magazinele s-au deschis azi la ora 9:00.
 • Magazinele Moldova – conform paginii lor de facebook, toate magazinele se vor deschide la ora 12:00.
 • Marile centre comerciale se vor deschide azi la diferite ore, in functie de zona in care se afla si in functie de conditiile meteorologice.

Asadar, dupa bocanci de iarna ne pregatim sa incaltam cizmele impermeabile pentru ca se anunta inundatii si ploi pentru zilele ce urmeaza. Week-end placut va dorim!

© Grupul Romanilor din Irlanda

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).