Multi romani din diaspora se gandesc sa se intoarca in Romania, la un moment dat. Dupa cativa ani petrecuti in strainatate, aceastia acumuleaza cunostinte si experiente in diverse domenii si chiar deprind calitati antreprenoriale. Diaspora Start-up se adreseaza tocmai celor ce doresc sa-si deschida o afacere proprie.

Diaspora Start-up ofera fonduri europene pentru cei interesati sa-si deschida propria afacere, in Romania. Important de retinut este faptul ca persoana care acceseaza fondurile nu trebuie sa se mute obligatoriu inapoi in Romania. Criteriul principal e ca afacerea sa fie deschisa in Romania, chiar daca e administrata din Diaspora. Bine inteles ca principalele persoane vizate sunt romanii care vor sa se intoarca in Romania, acest proiect fiind impulsul pe care-l asteptau pentru a face un pas spre “acasa”.

Asadar, indiferent ca va doriti intoarcerea in Romania sau doar deschiderea unei afaceri in tara natala, Diaspora Start-up ofera fondurile necesare, din finantare europeana nerambursabila. Un aspect important al acestui proiect o constituie cursul gratuit de antreprenoriat, curs acreditat si recunoscut oficial. Acest curs va initia participantii in tainele antreprenoriatului, astfel incat sa stie la final fiecare persoana cum se face un plan de afaceri, cum se porneste afacerea, aspecte fiscale si legale din domeniu, dar si cunostinte menite sa transforme ideea de afacere intr-un adevarat succes.

Pentru persoanele interesate sunt niste pasi care trebuie urmati in acest proiect, dupa cum urmeaza:

 • inscrierea in cadrul proiectului, accesand pagina Antreprenor Acasa (click)
 • alocarea unui Expert Grup Tinta care vã va ghida pe parcursul proiectului
 • pregatirea dosarului pentru a putea participa la cursul gratuit de antreprenoriat
 • intocmirea unui plan de afaceri
 • selectarea planurilor de afaceri care vor primi finantare
 • infiintarea si demararea afacerii, cu sprijin prin mentorat, consiliere si consultanta din partea administratorului de proiect
 • primirea banilor din finantare

In concluzie, daca ati cochetat sau cochetati cu ideea de afacere personala, nu ezitati sa va inscrieti in acest proiect prin link-ul de mai sus, sau daca sunt intrebari, folositi site-ul pentru contact, pagina de facebook (click), sau sunand la +353877446173. De retinut ca acest proiect se adreseaza tuturor romanilor din Diaspora, indiferent de tara in care se afla. Deci daca aveti prieteni, rude, cunostinte care locuiesc in alte tari decat Irlanda, nu ezitati sa le trimiteti aceasta informatie…poate va intalniti toti ACASA.

P.S. – din pacate locurile in acest proiect sunt limitate si se ocupa pe principiul “primul dosar finalizat, primul loc ocupat”.

Comments (4)

 • Ana Manciu

  Interesant….bani de la UE, pemtru absolut tot? Sau ce costuri trebuie sa suport eu?

  • Romanians In Ireland

   Depinde la ce va referiti cand spuneti “absolut tot”. Banii de finantare vin de la UE.
   PE langa banii primiti, serviciile gratuite oferite valoreaza in jur de 10.000 de Euro (cursul autorizat, transport + cazare +
   masa pentru cele 2 saptamani de curs din Romania, asistenta oferita pe tot parcursul proiectului, consilierea si sprijinul in
   intocmirea planului de afaceri si obtinerea actelor pentru deschiderea companiei, etc).
   Singurul cost pe care trebuie sa-l suporte aplicantul este costul cu traducerea actelor in Limba Romana.

 • Florin Sirbu

  Cum te inscrii si conditii trebuie indeplinite?? Un num?r de contact??
  Ce cheltuieli necesita??

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).