De multe ori vedem persoane care adreseaza pe grupurile de romani intrebari prin care cauta un notar roman in Irlanda. De cele mai multe ori primesc raspunsul corect, si anume ca nu exista notar roman in Irlanda, altul decat sectia consulara care elibereaza acte notariale valabile in Romania.

Din pacate se intampla ca unele persoane sa-si recomande prietenii translatori ca fiind notari romani. Asa am aflat ca au fost persoane care au apelat la o astfel de persoana recomandata, si bineinteles ca in loc sa ii spuna persoanei ce avea nevoie de procura sau declaratie ca aceasta se poate obtine gratuit de la sectia consulara, a facut actul dorit, a incasat bani, ca mai apoi persoana sa trebuiasca sa mearga cu actul respectiv la apostilat, tradus si legalizat in Romania, ajungand la o cheltuiala de aproape 100 de euro pentru un act ce-l putea obtine gratuit de la sectia consulara.

Este bine de retinut ca doar sectia consulara poate emite acte notariale cu valabilitate directa in Romania, fara a fi nevoie de legalizari, supralegalizari sau traduceri. In plus, majoritatea serviciilor sunt gratuite, iar aplicatiile pentru aceste acte se fac pe www.econsulat.ro. Va reamintim ca voluntarii organizatiei noastre ofera asistenta gratuita celor ce au nevoie de ajutor cu aplicatiile pe econsulat.

© Grupul Romanilor din Irlanda

Comments (3)

 • Paraschiva Kerekes

  Multumesc frumos!
  Promti si efficient!
  Multumesc Grupul Romanilor din Irlanda

 • SD

  Buna ziua,

  Am nevoie de o procura pe numele unei prietene pentru a-mi ridica diploma de la universitate in Romania.

  Ma puteti ajuta cu un numarul de telefon sau adresa de email.

  Multumesc,

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).