Foarte multa lume isi pune aceasta intrebare, dar putini stiu care sunt diferentele. Va prezentam mai jos cateva aspecte de care sa tineti cont atunci cand va procurati biletele de avion.

Daca optati pentru o agentie sau site intermediar pentru a cumpara biletele de avion, e important sa stiti ce dezavantaje va poate aduce aceasta decizie. Asadar, de retinut ca:

 • in cazul in care agentia sau site-ul intermediar nu plateste mai departe biletul catre compania de zbor, riscati sa ramaneti si fara bani si fara bilet.
 • in caz de intarziere, anulare sau refuzul imbarcarii, sansele de a beneficia de compensatia garantata de lege sunt practic nule . Compania de zbor va refuza sa plateasca orice compensatie pentru ca nu sunteti clientul direct, iar agentia va refuza sa plateasca pe motiv ca nu ei au operat zborul.
 • in cazul modificarii orei de zbor, riscati sa nu aflati de modificari daca agentia nu va informeaza prompt
 • de cele mai multe ori agentia sau site-ul intermediar practica taxe si comisioane despre care aflati doar in momentul efectuarii platii, iar ceea ce parea initial o reducere, se transforma in cheltuiala suplimentara.
 • daca doriti modificarea datelor de zbor, indiferent ca e vorba de data sau numele calatorului, schimbarile vor trebui facute tot prin agentia sau site-ul intermediar, ceea ce va produce costuri suplimentare, pe langa cele impuse de operatorul de zbor.
 • tot in caz de anulare a zborului sau intarzieri mari, va trebui sa apelati la agentia intermediara pentru asistenta cu masa si cazarea.
 • tinand cont de considerentele prezentate mai sus, agentia va recomanda incheierea unei asigurari de calatorie, ceea ce va produce costuri suplimentare.

SFATURI IMPORTANTE daca doriti sa evitati situatiile neplacute prezentate mai sus:

 • cel mai sigur mod de a va proteja de astfel de situatii e sa rezervati biletul de avion direct cu operatorul de zbor.
 • cand intrati pe un site de rezervari bilete, verificati neaparat in bara de adresa daca sunteti intr-adevar pe site-ul operatorului. Site-urile intermediare au reclame platite si link-urile lor apar primele in motoarele de cautare si au adrese similare cu cele ale operatorului de zbor.
 • daca vi se pare ca ati gasit o oferta foarte buna pe un site intermediar, verificati in paralel si site-ul operatorului aerian. Totodata verificati pretul final pe site-ul intermediar, deoarece taxele si comisioanele apar chiar inainte sa faceti plata.

Mentiune: in caz ca nu stiati, daca avionul are intarziere de peste 2 ore, in functie de distanta zborului, e posibil sa aveti dreptul la compensatie. La fel si daca zborul a fost anulat fara sa aflati in timp util (minim 2 saptamani). Daca v-ati regasit in astfel de situatii, nu ezitati sa ne contactati pentru asistenta.

***BONUS*** – Pentru cei ce locuiesc in Irlanda: stiati ca zborurile efectuate din Belfast sau Derry au reducere de 13 GBP pentru fiecare copil minor? Reducerea se aplica pentru toate zborurile ce pleaca de pe un aeroport al Marii Britanii (United Kingdom).

Comments (2)

 • porca

  Buna, daca am avut un zbor intarziat 5 ore in 28 mai si am scris companiei de zbor iar acestia nu au raspuns in nici un fel, unde as putea scrie mai departe pentru a fi compensat? multumesc

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).