Acest grup a fost infiintat de catre Marius Marosan impreuna cu sotia lui Carmen in data de 12 Martie 2013 dupa ce s-au gandit sa puna bazele unui grup unde sa se adune romanii din Irlanda si sa poata oferi sau ajuta cu informatii si pareri orice persoana care ar avea semne de intrebare. In momentul de fata (ianuarie 2018) grupul numara peste 23.000 de membri si este administrat de 6 persoane.

La aproape 2 ani dupa infiintarea acestui grup, a luat fiinta organizatia “Grupul Romanilor din Irlanda”, redenumita acum “Romanians in Ireland”. In fiecare joi avem zi de birou pentru persoanele ce au nevoie de serviciile mentionate in imaginea de mai sus. Totodata am infiintat si o mini-biblioteca romaneasca, iar informatii suplimentare se gasesc pe pagina de facebook a bibliotecii.

Pentru ca e tot mai mare nevoie de ajutor, pe parcurs am mai recrutat cativa administratori, care ne ajuta enorm in acest grup si fara de care ar fi mult, mult, mult mai greu.

In acest moment organizatia are 5 persoane in consiliul director, conform constitutiei, 7 persoane in consiliul de administrare si voluntari care ne ajuta in limita disponibilitatii. Pentru ca avem o comunitate in continua crestere si tot mai multe persoane apeleaza la serviciile oferite de organizatie, suntem tot timpul deschisi unor noi colaborari cu persoane interesate sa dea o mana de ajutor comunitatii, in limita timpului disponibil.

Persoanele interesate sa ne contacteze, o pot face prin pagina de contact a site-ului, pagina de facebook a organizatiei, prin e-mailul romanian.org@gmail.com sau la numarul de telefon 089 211 3670.