Azi este zi de mare sarbatoare in Irlanda. Darita paradelor exista modificari in programul operatorilor de transport, dupa cum urmeaza:

  • LUAS – Linia verde de luas este operationala doar intre Bride’s Glen si Stephen’s Green si de la Broombridge la Dominick in intervalul 6:30 – 18:00 datorita paradei de St. Patrick. Tramvaiele circula la intervale de 10-12 minute. Linia rosie circula de la Tallaght si Saggart pana la Smithfield pana la ora 15:00 cand se va circula pe toata linia.
  • Dublin Bus – Autobuzele vor circula azi cu program de duminica, multe rute fiind deviate sau avand traseul mai scump. Pentru a vedea exact informatiile cu privire la rutele afectate, accesati ACEST LINK.
  • Irish Rail – Gara de la Tara Street este inchisa pana la ora 16:00. DART si Commuter circula cu program de duminica. Trenuri suplimentare s-au introdus pe rutele de DART, Maynooth si Drogheda pentru a facilita accesul la parada. Irish Rail ofera azi bilete de familie la pretul special de 20 de Euro. Biletele sunt valabile pentru calatorii nelimitate cu trenurile DART pentru 2 adulti si pana la 4 copii.
  • Tot din cauza paradelor organizate in toata tara, multe drumuri sunt inchise. Verificati AICI inainte sa plecati acasa daca ruta pe care doriti sa mergeti este accesibila.

Met Eireann anunta pentru azi frig si vant, cu precipitatii sub forma de ninsoare si ploaie pe parcursul zilei, deci sa va imbracati bine daca iesiti la parada.

Parada va incepe la ora 12:00, punctul de pornire fiind Parnell Square, iar punctul terminus se va afla pe Kevin Street. Pentru cei ce raman acasa, parada se va transmite in direct, ca in fiecare an, la postul national de televiziune. RTE se poate urmari si online.

Va reamintim ca luni este zi libera, iar cei ce lucreaza azi si luni sunt indreptatiti sa primeasca plata dubla/ora sau o zi in plus la concediu.

© Grupul Romanilor din Irlanda

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).