poza preluata de pe DublinLive

Suntem imediat dupa plecarea furtunii de zapada si frig, cu zapada care se topeste si ploile care se vor extinde incet in Irlanda. Cum se prezinta situatia din punct de vedere al transportatorilor:

  • Dublin Bus – majoritatea rutelor revin la normal, insa exista rute care au restrictii si devieri in zonele inca afectate de zapada acumulata zilele trecute. Programul de operare e normal, iar autobuzele turistice si-au reluat activitatea. Pentru detalii specifice unor anumite rute, consultati site-ul operatorului.
  • LUAS – Linia verde va deveni operationala de la ora 11:00, insa doar intre Sandyford si Parnell, cu o frecventa de 30 de minute intre tramvaie. Pe linia rosie se circula intre Red Cow si The Point, cu o frecventa de 30 de minute, iar statia Connolly ramane inchisa azi. Portiunile de traseu inchise se vor deschide dupa o inspectie a liniilor si a platformelor din statii.
  • Irish Rail – azi se intra in normal pe majoritatea rutelor, exceptie facand rutele ce merg spre sud, de la Dublin la Roslare. De maine vor opera toate rutele.
  • Bus Eireann – compania a anuntat ca sunt operationale toate rutele, insa sunt intarzieri in zonele care au fost mai grav afectate.
  • Dublin Airport – toate companiile aeriene au anuntat ca azi vor avea zborurile conform programului. De asemenea Cork Airport opereaza conform programului.
  • Dublin Port – activitatea a revenit la normal.

Asa cum anuntam ieri, scolile se vor deschide maine in toata tara. Totusi, directorii pot decide la nivel local sa nu reia cursurile, in functie de conditiile meteorologice. Din pacate e posibil sa avem parte de inundatii in unele zone, in special in locurile unde canalizarile sunt blocate sau nu fac fata ritmului de topire a zapezii.

Duminica placuta va dorim!

© Grupul Romanilor din Irlanda

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).