Se apropie de final anul 2017, cu bune si rele, cu reusite si invataminte, cu amintiri frumoase si cu oameni sufletisti care ni s-au alaturat si au oferit sprijin comunitatii alaturi de noi.

Le multumim celor ce ne-au sprijinit in actiunile noastre, ce au fost alaturi de cei din comunitate care treceau prin momente dificile; le multumim intreprinzatorilor romani care au sprijinit financiar evenimentele noastre si celor ce ne-au rasplatit eforturile prin prezenta lor si prin feedback-ul pozitiv pe care l-au transmis dupa aceea. Le multumim celor ce au avut incredere in noi si au apelat la serviciile organizatiei pentru informatii, asistenta sau sprijin. Si nu au fost putini – peste 1000 de persoane ne-au trecut pragul la birou, ne-au contactat pe pagina sau la telefon pentru a cere o informatie utila, un sfat sau sprijin pentru problemele intampinate in viata de zi cu zi aici in Irlanda.

Anul acesta organizatia noastra a fost nominalizata pentru titlul de “organizatia caritabila a anului” in cadrul ceremoniei gazduita de Guinness Storehouse. Multumim celor ce ne-au propus si sustinut in cadrul acestor nominalizari. Ne arata aprecierea comunitatii pentru toata munca noastra.

Impreuna cu reprezentantii SIPTU, RTB, WRC si parlamentari irlandezi am colaborat pentru a aduce schimbari in bine pentru toti cei ce depind de o legislatie cat mai buna in domeniul chiriilor, muncii si asistentei sociale. Le multumim si lor pentru increderea acordata si ne bucuram sa vedem ca propunerile venite din partea noastra au produs efect in modificarile legislative ce au aparut si vor aparea in continuare.

Multumim doamnei Ambasador Manuela Breazu si a personalului misiunii diplomatice pentru efortul depus in extinderea numarului de scoli care predau Limba Romana si mai ales pentru increderea acordata prin cooptarea noastra in demersurile care s-au concretizat prin cursurile ce au loc acum la 5 institutii de invatamant. Cu ajutorul doamnei Ambasador si prin interesul parintilor, speram ca anul viitor sa ne aduca un numar mai mare de locatii in care sa se predea Cursul de Limba, Cultura si Civilizatie Romaneasca. Pe aceasta cale ii multumim si doamnei profesoare Anca Borzasi pentru rabdarea si devotamentul cu care se ocupa de copiii ce frecventeaza cursurile mentionate anterior, in special de elevii ce frecventeaza cursurile gazduite de organizatia noastra.

Multumim companiei Gyc Trans reprezentata de domnul Gheorghe Ludusan, pentru sprijinul neconditionat oferit pe parcursul acestui an, dar si celorlalti antreprenori care au fost alaturi de noi in limita posibilitatilor.

Multumim pentru colaborarea permanenta si sprijinul pe termen lung primit din partea Dublin City Council si School Street Family Resource Centre fara de care nu aveam un birou si ne era mult mai greu sa oferim asistenta de care au beneficiat atat de multi oameni.

Pentru ca aceasta organizatie isi are radacinile in Grupul Romanilor din Irlanda, le multumim membrilor activi care pe parcursul anului au oferit informatii si raspunsuri celor ce aveau nevoie de cunostintele si experienta conationalilor din Irlanda. Fiecare raspuns, fiecare informatie, fiecare ajutor a fost un pas in plus spre o comunitate mai unita si va multumim pentru asta.

Exista persoane care, desi nu ies in fata, aduc un aport de neinlocuit functionarii acestei organizatii, si aici dorim sa-i mentionam pe Ivan Roman care ne-a oferit acest nou site ce speram sa devina un principal punct de informare, un loc pentru mica publicitate si anunturi cu locuri de munca sau chirii. Pentru design-ul banerelor si al logo-ului ne indreptam recunostinta catre Liviu Fanica Sofian, ale carui lucrari se regasesc si pe pagina Posters for Shows de pe facebook.

Nu in ultimul rand multumim celor ce au ales sa faca un pas in fata si sa se implice activ in activitatile organizatiei. Dedicandu-si timpul liber pentru munca voluntara in beneficiul comunitatii, ajutorul lor a facut diferenta in 2017. Nu reuseam fara ei:

Va dorim un 2018 mai bun si mai prosper decat a fost 2017, cu impliniri, bucurii si reusite pe toate planurile. Va asteptam si in 2018 alaturi de noi! La multi ani, dragi romani din Irlanda!

 

Cu deosebita consideratie,

Marius Marosan

There are no comments yet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).