Asa cum anuntam in trecut, misiunea diplomatica a apelat la organizatia noastra pentru a gasi scoli disponibile sa gazduiasca cursul de limba, cultura si civilizatie romaneasca. In urma dezbaterii deschise prin intermediul chestionarului postat in Grupul Romanilor din Irlanda si cu ajutorul parintilor am reusit sa identificam scolile care au un numar mare de elevi romani. Dupa contactarea scolilor, am primit raspunsuri pozitive atat in Dublin cat si in Cork.

Cursuri de Limba Romana 2017

Cursuri de Limba Romana 2017

In timpul vizitei la Dublin a doamnei director a Institutului Limbii Romane am evidentiat tendinta de crestere a comunitatii noastre si importanta accesibilitatii la aceste cursuri a unui numar cat mai mare de elevi.

Avem placerea sa anuntam ca s-a tinut cont de aceste aspecte in momentul definitivarii programei pentru anul scolar 2017-2018 si Irlandei i-au fost aprobate cursuri in toate locatiile propuse de organizatia noastra, dupa cum urmeaza:

  • St. Mary’s Primary School de pe Dorset Street din Dublin va avea 3 grupe
  • Togher Primary School din Cork va avea 1 grupa, prin implicarea pe plan local a doamnelor Mihaela Dragan si Liana Ghidel
  • School Street Family Resource Centre (unde avem biroul organizatiei) va avea o grupa*

*- la sediul organizatiei e singura locatie aprobata in afara scolii pentru a facilita accesul la cursuri a copiilor care nu frecventeaza scolile din lista atasata. Avand in vedere ca avem o singura grupa la sediul organizatiei, rugam parintii interesati sa ne contacteze pentru inscrieri.

Ca urmare a demersurilor facute de doamna profesoara Anca Borzasi care va preda in toate locatiile din Dublin acest curs(inclusiv la organizatie), doua grupe de curs vor avea loc si la Castlenock Community College.

Toate aceste informatii sunt disponibile si pe site-ul Institutului Limbii Romane, accesand link-ul de AICI.

Aceasta veste ne arata inca o data, daca mai era nevoie, ca doar impreuna putem sa facem schimbari in bine pentru comunitatea noastra.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).