Regulamentul grupului facebook Grupul Romanilor din Irlanda

* Acceptul in grup este conditionat de raspunsul la toate cele 3 intrebari ce apar in momentul in care doriti sa aderati la grup!

IMPORTANT!!! Orice membru care blocheaza un admin, va fi scos din grup.

1. Incalcarea regulamentului va fi pedepsita cu avertisment in prima faza apoi cu ban temporar, urmat de ban permanent.

2. Accesul in grup se face cu aprobare, iar acceptul obliga fiecare user la respectarea acestui regulament. Pentru a proteja grupul, administatorii isi rezerva dreptul de a refuza admiterea pe grup a unor persoane, in anumite situatii: membrii care folosesc nume generice sau nume care nu reprezinta numele lor reale si poze de profil luate de pe net.

3. Comentati subiectul propus, nu comentati aiurea (pe langa subiect) sau despre utilizatorii care comenteaza la acelasi subiect si folositi un limbaj decent.

4. Daca aveti o afacere personala sau oferiti servicii, puteti sa va postati detaliile afacerii si datele de contact pe site-ul grupului la sectiunea de anunturi. Daca doriti reclama pe site-ul organizatiei va rugam sa ne contactati prin pagina de contact. Ofertele speciale si promotiile se vor posta prima data pe acest site, urmand ca pe grup sa se posteze link-ul cu trimitere spre anuntul postat aici.

5. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, administratorii nu pot fi trasi la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui grup. In cazul in care detectati o asemenea anomalie sunteti invitati sa avertizati userul respectiv de incalcarea regulamentului, acest avertisment fiind considerat ca venind din partea unui administrator!

6. Toti membrii grupului raspund personal pentru continutul mesajelor publicate, in sensul ca trebuie sa acceptati ca cei care vor comenta la postari e posibil sa fie de alta parere fata de convingerile celui care deschide subiectul. Daca va dispare o postare sau comentariu, inseamna ca aceasta a contravenit regulamentului.

7. Eventualele neclaritati ori nemultumiri va rog sa le trimiteti in mesaj privat catre unul dintre administratori si nu prin postari noi sau comentarii postate la subiectele de pe grup.

8. Toti organizatorii de evenimente care doresc sa foloseasca acest grup pentru promovare, sunt rugati sa contacteze in privat unul din administratori.

9. Este interzis sa faceti reclama la vanzare de medicamente, tigari si alcool! Doar necesitatea de medicamente se poate mentiona in grup, nu si vanzarea. Cei care doresc tigari sau alcool pot sa ceara in grup, dar ofertele se vor face in privat! Cei care anunta ca vand medicamente, tigari sau alcool vor fi eliminati din grup fara avertisment!

10. Respectati colegii de grup pentru a fi respectat la randul dumneavoastra!

11. Este interzisa stergerea unui subiect la care exista deja comentarii decat in cazul in care decizia apartine administratorului.

12. Daca un administrator decide sa puna capat unor discutii din cauza lipsei de bun simt sau din cauza comentariilor repetitive si fara argument, decizia trebuie respectata.

13. Grupul nu este “peretele” personal unde postam toate filmuletele, pozele de “like & share”, citate s.a.m.d. Pentru asta exista postare cu subiect “off-topic”.

14. Fiind grup de romani si cu romani, orice postare se va face in limba romana. Exceptie fac anunturile de locuri de munca unde se cere engleza.

15. Daca doriti sa faceti o postare, in special cu link-uri de stiri sau filmulete care ar putea prezenta interes pentru cei din grup, va rog sa postati link-ul/imaginea impreuna cu o parere personala, o descriere sau cateva cuvinte care sa invite lumea la dialog, insa ceva mai mult decat “Va place?”, “Ce ziceti?” sau “Interesant la secunda cutare…”.

16. Nu se accepta sub nici o forma ridiculizarea, amenintarea sau jignirea oricarui membru al grupului, acest comportament soldandu-se cu stergere in prima faza a comentariului, iar a doua oara cu excludere. Totodata nu se permit atentionari asupra modului in care cineva scrie, chiar daca face greseli gramaticale, uita litere sau foloseste un limbaj de messenger, pentru simplul fapt ca evitam crearea de polemici inutile. Scopul este de A COMUNICA!!!

17. Nu se admit postari cu referire la regulament in afara informarilor aduse de administrator. Daca sunteti in grup, ati acceptat regulamentul!

18. Nu se permite promovarea in cadrul grupului a altor grupuri nou infiintate.

19. Nu se permite postarea cazurilor umanitare in grup fara discutarea in prealabil cu unul din administratorii grupului.

20. La postarea locurilor de munca in grup, este obligatorie precizarea daca salariul oferit este in conformitate cu legislatia. Oricine ofera loc de munca cu un salar mai mic decat minimul legal va fi exclus din grup permanent!

 NOTA: In urma unui vot in grup s-a decis renuntarea (facultativa) la apelativul de doamna/domnule in discutiile avute in cadrul acestui grup, insa cu pastrarea limitei bunului simt.