Agentia Nationala de Meteorologie a anuntat ca se extinde codul rosu de zapada si gheata pana sambata dimineata la ora 9:00. Ninsorile vor continua sa cada in abundenta si in aceasta seara, continuand probabil pana duminica, conform afirmatiilor meteorologilor.

Sute de zboruri au fost anulate si tara s-a oprit in loc datorita acestui val de zapada si vreme rece. In multe zone au fost caderi de curent, insa ESB a anuntat ca se lucreaza la defectiuni pentru remedierea situatiei. Pentru maine, acestea sunt informatiile cunoscute la aceasta ora:

  • Dublin Bus – vor relua o parte din servicii maine, incepand cu ora 12.00, insa cu diversiuni si intarzieri majore. Totodata mentinerea autobuzelor in circulatie va fi conditionata de vreme.
  • Luas – compania va lua dimineata decizia daca vor circula tramvaiele. Chiar si asa, acestea nu vor porni mai devreme de ora 9 si nu vor circula pe toata lungimea retelei. Totodata tramvaiele vor circula foarte rar.
  • Irish Rail – circulatia trenurilor se va relua la ora 12.00 daca vremea o va permite si daca nu se vor descoperi probleme in cadrul inspectarii liniilor in aceasta noapte.
  • Dublin Airport – aeroportul se va deschide maine dimineata, insa multe zboruri sunt deja anulate de companiile aeriene. Daca aveti bilete pentru maine, e indicat sa verificati la companie daca zborul se va efectua.
  • Bus Eireann – unele curse se vor relua maine, cu restrictii si intarzieri. Compania va reveni cu detalii dimineata dupa ce va afla care e starea drumurilor publice.
  • TESCO – magazinele se vor deschide maine la ora 9:00 in toata Irlanda, exceptie facand zonele afectate de codul rosu, unde magazinele se vor deschide la ora 11:00.
  • ALDI – daca vremea permite, magazinele Aldi se vor deschide maine la ora 9:00.
  • LIDL – multe magazine au fost deschise si azi, iar de maine vor intra in program normal daca vremea o permite.

Va reamintim ce drepturi aveti daca trebuia sa zburati zilele astea cu avionul. In cazul anularii de acest gen – forta majora – compania aeriana nu trebuie sa plateasca nici un fel de compensatie. Insa trebuie sa ofere pasagerilor asistenta ce consta chiar in cazare, pentru cei ce nu au unde sa stea si un loc in primul avion disponibil. Alternativ, pasagerii pot opta sa-si primeasca inapoi banii de bilet, in caz ca nu mai are rost calatoria. Pentru reprogramare, contactati operatorul aerian cu care trebuia sa calatoriti.

© Grupul Romanilor din Irlanda

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).