Zapada si ninsorile au revenit in Dublin, insa doar temporar. Met Eireann a emis un cod portocaliu de vreme rea cu ninsori si vant puternic. Codul e in vigoare pana la ora 12:00. Va prezentam mai jos conditiile de transport pentru fiecare operator in parte.

UPDATE 12:10 – Va prezentam mai jos modificarile cauzate de ninsori pentru transportul in comun:

 • Dublin Bus – Toate rutele sunt functionale, insa cu intarzieri. Autobuzele circula doar pe strazile principale. Operatorul a mentionat ca situatia este sub supraveghere si vor anunta eventuale modificari.
 • Luas – Transportul cu tramvaiele nu a fost afectat pana in acest moment. Vor anunta daca lucrurile de modifica pe parcurs.
 • Irish Rail – Din cauza inundatilor cauzate de precipitatii, DART-ul circula doar de la Lansdowne Road spre nord. Dublin Bus accepta calatorii cu bilete de tren. Trenurile intercity si commuter au intarzieri de pana la 40 de minute.
 • Dublin Airport – nu s-au anulat zboruri, insa exista intarzieri la decolare din cauza zapezii. Verificati totusi si site-ul operatorului aerian cu care zburati, daca aveti bilete pentru azi.
 • Bus Eireann – Rutele 109 si 132 au modificari de ruta, in rest toate cursele circula cu intarziere.
 • Soselele sunt practicabile, majoritatea pe o singura banda, iar soferii sunt indemnati sa circule cu grija din cauza topirii zapezii.

Vom reveni cu posibile noutati mai tarziu.

 1. Dublin Bus – Toate rutele sunt in circulatie, cu mici diversiuni. Dublin Bus a anuntat ca vor modifica orele de functionare in functie de evolutia vremii.
 2. Luas – Ambele linii sunt complet functionale, fara a se inregistra intarzieri sau anulari.
 3. Irish Rail – Toate rutele sunt functionale, insa DART-ul inregistreaza intarzieri de pana la 45 de minute din cauza zapezii.
 4. Dublin Airport – Toate zborurile sunt programate pentru decloare si aterizare conform orarului. Exceptie sunt zborurile spre si dinstre Marea Britanie, unde sunt aeroporturi inchise tot din cauza zapezii. Verificati pe site-ul companiei aeriene daca aveti zbor azi.
 5. Bus Eireann – Rutele 111 si 133 sunt singurele afectate de conditiile meteorologice, restul rutelor circuland normal.

Acestea sunt informatiile actualizate la ora 9:10. Daca apar modificari vom face update la acest articol. Duminica placuta va dorim!

© Grupul Romanilor din Irlanda

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).