Am fost contactati de o doamna care se regaseste intr-o situatie foarte neplacuta. Dansa a avut copilul aici in Irlanda si primea alocatie, fiind angajata cu acte in regula. Copilul s-a intors in Romania, dansa anuntand aceasta schimbare in circumstante, cum este prevazut in regulile celor de la Departamentul de Asistenta Sociala. Dupa ce au luat la cunostinta acest aspect, au demarat cei de la departament o investigatie, dupa care i-au cerut inapoi peste 1600 de euro pe motiv ca nu mai este copilul in Irlanda.

Conform legislatiei in vigoare, a directivelor europene si chiar a regulamentului intern al Departamentului, aceasta actiune este abuziva si discriminatorie. Am inaintat in numele doamnei o sesizare catre autoritatile abilitate si asteptam solutionarea problemei.

Va reamintim ca ne puteti contacta daca va regasiti in situatii abuzive sau discriminatorii pentru a va sfatui si oferi asistenta pentru rezolvarea problemelor. Aceasta asistenta este oferita gratuit de voluntarii organizatiei.

© Grupul Romanilor din Irlanda

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).