Saptamana trecuta la sediul organizatiei a avut loc o intalnire oficiala la care au participat doamna Sandra Pralong – consilier prezidential pe probleme de Diaspora, Excelenta sa doamna Manuela Breazu – Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei in Irlanda si doamna Florina Sava – ministru plenipotentiar si prim secretar in cadrul Ambasadei. Din partea organizatiei au participat Modirca Marius si Marius Marosan.

S-au discutat diverse probleme, incepand de la motivele pentru care au plecat romanii din Romania la ce anume ar trebui sa se schimbe pentru a se intoarce romanii acasa.
Doamna Pralong ne-a prezentat o brosura (atasata la postare) cu privire la ce anume s-a facut pentru romanii din Diaspora si a reafirmat si confirmat sprijinul pe care administratia prezidentiala il ofera romanilor de pretutindeni.
Pentru ca nu puteam pierde aceasta oportunitate, s-a discutat pe larg si despre marea problema a comunitatii cu privire la Sectia Consulara.
Am rugat-o pe doamna consilier prezidential sa sprijine demersurile noastre cu privire la obtinerea unui spatiu mai mare si mai adecvat pentru desfasurarea activitatii sectiei consulare, sa ceara alocarea mai multor functionari si sa tina cont ca „Romania lucrului bine facut” trebuie sa fie peste tot unde sunt romani.
Va anuntam cu aceasta ocazie ca la inceputul lunii viitoare va sosi la Dublin o delegatie din partea Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe.
Reprezentantii organizatiei au fost invitati si vor participa la intalnirea cu delegatia, asa ca va rugam sa ne transmiteti nemultumirile legate de activitatea sectiei consulare, liniile telefonice, functionarea site-ului www.econsulat.ro si orice alte neajunsuri care ar putea sa le remedieze cei de la Bucuresti.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).